vrijheidsvinder maakt vrijheidssoep

Op 5 mei serveerde vrijheidsvinder de vrijheidssoep. Die soep is een traditie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Groot of klein. De kern is een bijzondere ontmoeting aan tafel om stil te staan bij vrijheid.  

Heel eerlijk. Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van vrijheidssoep. Ik kwam de soep ergens tegen op internet en dacht meteen: dat is een leuk initiatief! Zeker voor iemand die van eten (koken) en tafelen met mensen houdt. Het initiatief past ook nog eens uitstekend bij vrijheidsvinder.

Vrijheid betekent voor mij staan voor wie ik ben met al mijn kwaliteiten en gebreken. En ook staan voor anderen voor wie zij zijn met al hun kwaliteiten en gebreken. Ik bedoel: vrijheid geldt ook voor anderen. – vrijheidsvinder

De voorbereidingen

Op 5 april meldde ik vrijheidsvinder aan voor het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd. Dat betekent dat iedereen me kan vinden op de website van de organisatie van 4 en 5 mei. Lachen! Op socials kondigde ik het gratis event bij mij thuis aan. Het duurde even voordat de buzz op gang kwam maar tegen 5 mei was het zover en kwam er een mooi cluppie. En ik krijg positieve reacties op mijn deelname.

De vrijheidssoep

De soep was dit jaar een recept van chef Nadia Zerouali. Een duidelijk recept met de benodigdheden en een video hoe die te maken, maakten het een appeltje-eitje. De spullen (o.a. kikkererwten en bruine linzen) haalde ik bij de toko om de hoek. Op 4 mei maakte ik  zo’n 6 liter vrijheidssoep. Ik deed er toch nog langer over dan gedacht maar het was een ontspannen bezigheid. En ontspanning kon ik wel gebruiken. De dag ervoor stond de hal naast mijn badkamer onder water. Een bouwdroger staat – as we speak – nog steeds het vocht op te nemen.

En toen was het zover: 5 mei

Met vier kinderen en negen volwassenen kon het feest beginnen. Buren, collega’s, een FB-vriendin en tweeps schoven aan tafel. Het was een gemêleerd gezelschap. Ik ving een kort gesprek op over hoe op school aan kinderen de oorlog wordt verteld. En dat de situatie met Rusland en Oekraïne niet altijd even objectief wordt verteld aan kinderen. Wat is objectief en wat is waarheid? Daar kwamen we niet helemaal uit. Verder kletsten we over genoeg andere dingen, niet alleen over vrijheid. Bijvoorbeeld over hoe leuk het is om tweeps voor het eerst in levenden lijve te ontmoeten.

Vrij leven gaat vooral om vrijheid in je hoofd- vrijheidsvinder

Voor herhaling vatbaar

De vrijheidssoep was heel leuk om te organiseren, en lekker om te maken en op te eten. Ik vond dit initiatief een gezellige en ongedwongen manier om samen even stil te staan bij vrijheid. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Hoewel ik iedereen had gezegd niks mee te nemen, werd ik verrast met bloemen en cadeaus. En het is een cadeau dat fotograaf Christa Romp aanbood om een paar foto’s te maken. Hieronder een paar foto’s van haar hand tijdens de vrijheidssoep bij vrijheidsvinder.

vrijheidsvinder_Annemarie_2022

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

vrijheidsvinder maakt vrijheidssoep

Op 5 mei serveerde vrijheidsvinder de vrijheidssoep. Die soep is een traditie van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Groot of klein. De kern is een bijzondere ontmoeting aan tafel om stil te staan bij vrijheid.  

Heel eerlijk. Tot voor kort had ik nog nooit gehoord van vrijheidssoep. Ik kwam de soep ergens tegen op internet en dacht meteen: dat is een leuk initiatief! Zeker voor iemand die van eten (koken) en tafelen met mensen houdt. Het initiatief past ook nog eens uitstekend bij vrijheidsvinder.

Vrijheid betekent voor mij staan voor wie ik ben met al mijn kwaliteiten en gebreken. En ook staan voor anderen voor wie zij zijn met al hun kwaliteiten en gebreken. Ik bedoel: vrijheid geldt ook voor anderen. – vrijheidsvinder

De voorbereidingen

Op 5 april meldde ik vrijheidsvinder aan voor het organiseren van een Vrijheidsmaaltijd. Dat betekent dat iedereen me kan vinden op de website van de organisatie van 4 en 5 mei. Lachen! Op socials kondigde ik het gratis event bij mij thuis aan. Het duurde even voordat de buzz op gang kwam maar tegen 5 mei was het zover en kwam er een mooi cluppie. En ik krijg positieve reacties op mijn deelname.

De vrijheidssoep

De soep was dit jaar een recept van chef Nadia Zerouali. Een duidelijk recept met de benodigdheden en een video hoe die te maken, maakten het een appeltje-eitje. De spullen (o.a. kikkererwten en bruine linzen) haalde ik bij de toko om de hoek. Op 4 mei maakte ik  zo’n 6 liter vrijheidssoep. Ik deed er toch nog langer over dan gedacht maar het was een ontspannen bezigheid. En ontspanning kon ik wel gebruiken. De dag ervoor stond de hal naast mijn badkamer onder water. Een bouwdroger staat – as we speak – nog steeds het vocht op te nemen.

En toen was het zover: 5 mei

Met vier kinderen en negen volwassenen kon het feest beginnen. Buren, collega’s, een FB-vriendin en tweeps schoven aan tafel. Het was een gemêleerd gezelschap. Ik ving een kort gesprek op over hoe op school aan kinderen de oorlog wordt verteld. En dat de situatie met Rusland en Oekraïne niet altijd even objectief wordt verteld aan kinderen. Wat is objectief en wat is waarheid? Daar kwamen we niet helemaal uit. Verder kletsten we over genoeg andere dingen, niet alleen over vrijheid. Bijvoorbeeld over hoe leuk het is om tweeps voor het eerst in levenden lijve te ontmoeten.

Vrij leven gaat vooral om vrijheid in je hoofd- vrijheidsvinder

Voor herhaling vatbaar

De vrijheidssoep was heel leuk om te organiseren, en lekker om te maken en op te eten. Ik vond dit initiatief een gezellige en ongedwongen manier om samen even stil te staan bij vrijheid. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar.

Hoewel ik iedereen had gezegd niks mee te nemen, werd ik verrast met bloemen en cadeaus. En het is een cadeau dat fotograaf Christa Romp aanbood om een paar foto’s te maken. Hieronder een paar foto’s van haar hand tijdens de vrijheidssoep bij vrijheidsvinder.

vrijheidsvinder_Annemarie_2022

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.