Boekrecensie Blondjes beleggen beter – J. Willemse

Janneke Willemse neemt je mee in de wondere wereld van beleggen in haar boek Blondjes beleggen beter. In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen. Die belofte maakt ze waar. Dankzij dit boek begon ik ruim een jaar geleden met beleggen. Tot nu toe met succes. Heb je zelf plannen om te beginnen met beleggen? Koop dit boek.

De intelligente belegger

Voordat ik Blondjes beleggen beter kocht, kocht ik het boek De intelligente belegger. De klassieker van Benjamin Graham over de slimste beleggingsstrategie. Graham was de belangrijkste beleggingsadviseur van de 20e eeuw en de leermeester van de succesvolle belegger Warren Buffet. Dit boek uit 1949 wordt nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Dat allemaal trok mijn aandacht maar na honderd pagina’s werd de stof me te taai. En kocht ik Blondjes beleggen beter.

Blondjes beleggen

Het boek Blondjes beleggen beter is een verademing, vooral na de moeilijke start in De intelligente belegger. Duidelijke taal, simpel uitgelegd, het boek is fijn opgemaakt, en leest daardoor prettig. De titel sprak mij in het begin niet aan maar die is me duidelijk geworden: vrouwen hebben meer geduld en zijn daardoor betere beleggers.

‘Hoe langer je van je geld af kunt blijven, hoe beter. Dan profiteer je optimaal van het rente-op-rente-effect’ – uit Blondjes beleggen beter

Beursjournalist

Janneke Willemse legt alle begrippen kort en helder aan je uit. Aandelen, obligaties, ETF’s, rendementen, beleggingsfondsen, opties. Alle termen passeren de revue. Willemse is journalist en deed jarenlang verslag van het beursnieuws. Ze kan goed vertellen én ze heeft kennis van zaken. Op haar blog blondjesbeleggenbeter.nl kun je precies zien wat ze heeft, wat ze koopt en wat ze verkoopt. Hoewel ik eigen keuzes heb gemaakt, helpt dit een beginneling goed op weg. Een concreter voorbeeld kan je niet krijgen.

Sparen

De reden waarom ik begon met beleggen was nieuwsgierigheid. Je hoort en leest er steeds vaker over. Zou ook ik een extra potje aan kunnen leggen? Sparen levert tegenwoordig niets meer op. Wel heb ik een spaarpot voor onverwachte uitgaven en mogelijk slechtere tijden, omdat ik zzp’er ben.

Beleggen was hartstikke eng in het begin. Twee maanden lang hield ik dagelijks de koersen nauwgezet bij. Ik wilde zien wat het geld deed en ik wilde begrijpen. Ik kocht ETF’s en aandelen. Ook een aandeel waarvoor je vooraf een kennistest moest doen. Oftewel een aandeel met een hoog risico. Die aandelen fluctueerden zo erg, dat ik die na een paar maanden verkocht. Het moet wel leuk blijven.

Wanneer stoppen

Willemse geeft aan dat het verstandig is om, als je begint met beleggen, ook alvast na te denken over het moment waarop je met beleggen wilt stoppen. Dat advies heb ik ter harte genomen. En nu check ik nog steeds dagelijks de koersen, maar vluchtig ter info. Ik doe er verder niets mee. Laatst daalden mijn beleggingen, ik schrok, en dacht, o ja, volhouden. Het went. Beleggen went. Als je het rustig aanpakt.

7 stappen

Met behulp van 7 praktische stappen en vragen die Willemse aan je stelt, kun je eenvoudig beginnen met beleggen. En begin je niet onbezonnen aan dit avontuur. Ook haalt Willemse de beleg-goeroe Warren Buffet aan die ik in het begin noem, als belegger die het écht heeft gemaakt. Ze benoemt zijn engelengeduld. “De beste man staat erom bekend dat hij, als hij eenmaal een aankoop heeft gedaan, niet snel afscheid neemt van die belegging. ‘Our favorite holding period is forever’, zegt hij daarover.” Wederom een aanbeveling dat je belegt voor de langere termijn.

Starten met beleggen

Dit boek hielp mij te (durven) starten met beleggen en om vertrouwd te raken met alle terminologieën die je om de oren vliegen. En ik leerde geduld te hebben met beleggen. Geduld is niet iets dat ik per se van nature heb. Zelf ben ik een beginneling in beleggen. Niet in staat om enig ander advies te geven dan: koop dit boek. Succes en vooral: enjoy the ride!

Meer boekrecensies

Wil je meer boekrecensies lezen? Ga naar:

De links naar Managementboek.nl vallen onder zogenaamde affiliate marketing. Dit betekent dat wanneer jij een boek bestelt via een van deze links ik een klein percentage van dit aankoopbedrag ontvang via Managementboek. Dankjewel!  

Nu aan het lezen

Regelmatig recenseer ik boeken voor vrijheidsvinder. Momenteel lees ik Impact door Marian Spier. Marian was de oprichter en tien jaar lang het gezicht van TedxAmsterdamWomen. Zij vertelt in dit boek over hoe ze zich ontwikkelde tot een succesvol sociaal ondernemer.

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

8 Comments

 1. Nicole Orriëns 24 maart 2022 at 10:45 - Reply

  De titel vind ik heel aansprekend. Omdat ik niets van beleggen weet zou ik dit boek er dan zeker bij pakken. Het klinkt alsof het heel laagdrempelig is.

 2. EvenDelen.be 24 maart 2022 at 11:07 - Reply

  De titel is gewoonweg geweldig. Ik heb geen enkele ervaring in beleggen. De dag dat ik er meer over wil weten, is dit het boek dat ik zal leren, gewoon al door de titel. Het spreekt gewoon aan.

 3. Vera 24 maart 2022 at 12:38 - Reply

  Dit boek staat inderdaad op mijn lijstje om een keer aan te schaffen!

 4. lindaschrijfthetop 24 maart 2022 at 15:52 - Reply

  Een handige tip, geduld is zeker een hele belangrijke. Gelukkig heeft mijn man veel geduld want ik wil meteen winst zien.

 5. Sanne 24 maart 2022 at 23:41 - Reply

  Ik zou wel willen beleggen. Maar geen idee hoe ik er aan begin. Dit boek lijkt mij wel een grote hulp voor beginners.

 6. Cheryl 25 maart 2022 at 15:07 - Reply

  We hebben hem hier ook in de kast staan. Mijn man heeft hem al gelezen, maar ik moet nog beginnen. Misschien pak ik hem er dit weekend maar even bij.. 🙂

 7. Tessa 25 maart 2022 at 18:10 - Reply

  Zo te lezen is dit een begrijpelijk boek over beleggen. Denk dat ik dit boek ook ga kopen, ben nl best nieuwsgierig naar beleggen

 8. Kelly Buysse 3 april 2022 at 09:25 - Reply

  Schitterende titel. ? Heel handig denk ik ook. Maar niet direct mijn lectuur die ik wil lezen.

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Boekrecensie Blondjes beleggen beter – J. Willemse

Janneke Willemse neemt je mee in de wondere wereld van beleggen in haar boek Blondjes beleggen beter. In 7 stappen naar simpel en succesvol beleggen. Die belofte maakt ze waar. Dankzij dit boek begon ik ruim een jaar geleden met beleggen. Tot nu toe met succes. Heb je zelf plannen om te beginnen met beleggen? Koop dit boek.

De intelligente belegger

Voordat ik Blondjes beleggen beter kocht, kocht ik het boek De intelligente belegger. De klassieker van Benjamin Graham over de slimste beleggingsstrategie. Graham was de belangrijkste beleggingsadviseur van de 20e eeuw en de leermeester van de succesvolle belegger Warren Buffet. Dit boek uit 1949 wordt nog steeds geprezen als de bijbel die iedere belegger gelezen moet hebben. Dat allemaal trok mijn aandacht maar na honderd pagina’s werd de stof me te taai. En kocht ik Blondjes beleggen beter.

Blondjes beleggen

Het boek Blondjes beleggen beter is een verademing, vooral na de moeilijke start in De intelligente belegger. Duidelijke taal, simpel uitgelegd, het boek is fijn opgemaakt, en leest daardoor prettig. De titel sprak mij in het begin niet aan maar die is me duidelijk geworden: vrouwen hebben meer geduld en zijn daardoor betere beleggers.

‘Hoe langer je van je geld af kunt blijven, hoe beter. Dan profiteer je optimaal van het rente-op-rente-effect’ – uit Blondjes beleggen beter

Beursjournalist

Janneke Willemse legt alle begrippen kort en helder aan je uit. Aandelen, obligaties, ETF’s, rendementen, beleggingsfondsen, opties. Alle termen passeren de revue. Willemse is journalist en deed jarenlang verslag van het beursnieuws. Ze kan goed vertellen én ze heeft kennis van zaken. Op haar blog blondjesbeleggenbeter.nl kun je precies zien wat ze heeft, wat ze koopt en wat ze verkoopt. Hoewel ik eigen keuzes heb gemaakt, helpt dit een beginneling goed op weg. Een concreter voorbeeld kan je niet krijgen.

Sparen

De reden waarom ik begon met beleggen was nieuwsgierigheid. Je hoort en leest er steeds vaker over. Zou ook ik een extra potje aan kunnen leggen? Sparen levert tegenwoordig niets meer op. Wel heb ik een spaarpot voor onverwachte uitgaven en mogelijk slechtere tijden, omdat ik zzp’er ben.

Beleggen was hartstikke eng in het begin. Twee maanden lang hield ik dagelijks de koersen nauwgezet bij. Ik wilde zien wat het geld deed en ik wilde begrijpen. Ik kocht ETF’s en aandelen. Ook een aandeel waarvoor je vooraf een kennistest moest doen. Oftewel een aandeel met een hoog risico. Die aandelen fluctueerden zo erg, dat ik die na een paar maanden verkocht. Het moet wel leuk blijven.

Wanneer stoppen

Willemse geeft aan dat het verstandig is om, als je begint met beleggen, ook alvast na te denken over het moment waarop je met beleggen wilt stoppen. Dat advies heb ik ter harte genomen. En nu check ik nog steeds dagelijks de koersen, maar vluchtig ter info. Ik doe er verder niets mee. Laatst daalden mijn beleggingen, ik schrok, en dacht, o ja, volhouden. Het went. Beleggen went. Als je het rustig aanpakt.

7 stappen

Met behulp van 7 praktische stappen en vragen die Willemse aan je stelt, kun je eenvoudig beginnen met beleggen. En begin je niet onbezonnen aan dit avontuur. Ook haalt Willemse de beleg-goeroe Warren Buffet aan die ik in het begin noem, als belegger die het écht heeft gemaakt. Ze benoemt zijn engelengeduld. “De beste man staat erom bekend dat hij, als hij eenmaal een aankoop heeft gedaan, niet snel afscheid neemt van die belegging. ‘Our favorite holding period is forever’, zegt hij daarover.” Wederom een aanbeveling dat je belegt voor de langere termijn.

Starten met beleggen

Dit boek hielp mij te (durven) starten met beleggen en om vertrouwd te raken met alle terminologieën die je om de oren vliegen. En ik leerde geduld te hebben met beleggen. Geduld is niet iets dat ik per se van nature heb. Zelf ben ik een beginneling in beleggen. Niet in staat om enig ander advies te geven dan: koop dit boek. Succes en vooral: enjoy the ride!

Meer boekrecensies

Wil je meer boekrecensies lezen? Ga naar:

De links naar Managementboek.nl vallen onder zogenaamde affiliate marketing. Dit betekent dat wanneer jij een boek bestelt via een van deze links ik een klein percentage van dit aankoopbedrag ontvang via Managementboek. Dankjewel!  

Nu aan het lezen

Regelmatig recenseer ik boeken voor vrijheidsvinder. Momenteel lees ik Impact door Marian Spier. Marian was de oprichter en tien jaar lang het gezicht van TedxAmsterdamWomen. Zij vertelt in dit boek over hoe ze zich ontwikkelde tot een succesvol sociaal ondernemer.

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

8 Comments

 1. Nicole Orriëns 24 maart 2022 at 10:45 - Reply

  De titel vind ik heel aansprekend. Omdat ik niets van beleggen weet zou ik dit boek er dan zeker bij pakken. Het klinkt alsof het heel laagdrempelig is.

 2. EvenDelen.be 24 maart 2022 at 11:07 - Reply

  De titel is gewoonweg geweldig. Ik heb geen enkele ervaring in beleggen. De dag dat ik er meer over wil weten, is dit het boek dat ik zal leren, gewoon al door de titel. Het spreekt gewoon aan.

 3. Vera 24 maart 2022 at 12:38 - Reply

  Dit boek staat inderdaad op mijn lijstje om een keer aan te schaffen!

 4. lindaschrijfthetop 24 maart 2022 at 15:52 - Reply

  Een handige tip, geduld is zeker een hele belangrijke. Gelukkig heeft mijn man veel geduld want ik wil meteen winst zien.

 5. Sanne 24 maart 2022 at 23:41 - Reply

  Ik zou wel willen beleggen. Maar geen idee hoe ik er aan begin. Dit boek lijkt mij wel een grote hulp voor beginners.

 6. Cheryl 25 maart 2022 at 15:07 - Reply

  We hebben hem hier ook in de kast staan. Mijn man heeft hem al gelezen, maar ik moet nog beginnen. Misschien pak ik hem er dit weekend maar even bij.. 🙂

 7. Tessa 25 maart 2022 at 18:10 - Reply

  Zo te lezen is dit een begrijpelijk boek over beleggen. Denk dat ik dit boek ook ga kopen, ben nl best nieuwsgierig naar beleggen

 8. Kelly Buysse 3 april 2022 at 09:25 - Reply

  Schitterende titel. ? Heel handig denk ik ook. Maar niet direct mijn lectuur die ik wil lezen.

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.