9 voordelen van ondernemen – wat is er nou zo leuk aan?

Op de Dag van de Ondernemer vieren we het ondernemerschap. Ik sta vandaag stil bij de voordelen van ondernemer zijn. Want wat is er nou zo leuk aan ondernemen? Ik noem 9 voordelen van ondernemen.

 1. Ondernemen = vieren

Ik houd wel van een feestje! Om deze dag te vieren, om een nieuwe opdracht te vieren, om een opgelost probleem te vieren. Elk jaar vier ik mijn KvK-inschrijving, vier ik het einde van een opdracht, vier ik leermomenten. Je bent je als ondernemer bewust van je successen, van je dalen én van je pieken. Als je van een feestje houdt, kun je als ondernemer genoeg vieren.

 1. Zelfsturing

Je regelt alles zelf. Van je pensioen, AOV, doorbetaling bij ziekte, salaris en administratie, opdrachten, urenverantwoording, invulling van opdrachten, het bedenken van nieuwe ideeën. Natuurlijk ben je nooit alleen en opereer je nooit helemaal alleen (je opdrachtgever en klanten vragen je niet voor niets om hulp). Maar dat je alles zelf regelt en opdrachten binnenhaalt, geeft een kick. En het geeft mij het gevoel dat ik zelf stuur en regie heb over mijn eigen loopbaan en leven.

 1. Vrijheid van tijd

Je deelt je eigen tijd in. In die zin heb je vrijheid van tijd. Je bepaalt zelf wanneer je werkt en wanneer niet. Ben je een middag niet lekker of heb je zin om uit te waaien op het strand? Dat kan. Dan werk je op een ander moment. Als ondernemer kun je goed je eigen tijd indelen. Je hoeft niet per se van 9 tot 5 te werken, of naar die vergadering omdat dat nou eenmaal moet.

 1. Afwisseling

Je hebt als ondernemer verschillende opdrachtgevers en eigen diensten. Dit zorgt voor afwisseling, nieuwe materie, verschillende werkgevers en nieuwe mensen. Heel erg leuk als je van veel afwisseling houdt.

 1. Waardering

Als je verschillende interim-opdrachten doet, ben je vaak hard nodig. Als het goed gaat, krijg je bij een opdracht te horen hoe blij de opdrachtgever met je is. Je krijgt best veel complimenten, en je voelt je gewaardeerd. Wie wil dat nou niet?

 1. Ondernemen = avontuurlijk

Je weet nog niet wat je over een paar maanden doet. Ga je nieuwe initiatieven bedenken, een klus erbij doen, een management-interim-opdracht zoeken? Waar heb je op dat moment zin in? Waar ben je nieuwsgierig naar? Als je van avontuur houdt, nieuwsgierig bent en blij wordt van het idee dat je nog niet weet wat je over een half jaar doet, dan is ondernemen superleuk.

 1. Eigen baas

Je hebt geen baas boven je. Geen leidinggevende die vindt dat je daar meer aandacht aan moet besteden of micromanagementcontrole op je uitoefent. Jij bent degene die vindt dat je ergens meer, geen of minder aandacht aan moet besteden. Want je bent je eigen baas en je hebt je eigen verantwoordelijkheid.

 1. Inkomsten

Je hebt verschillende inkomsten per maand en ook weer niet. Ik betaal mezelf iedere maand een vast loon uit, ongeacht wat ik die maand verdien. Maar je inkomsten zijn vaak niet één maand hetzelfde. En je hebt genoeg inkomsten nodig, een goede buffer voor mindere tijden. Als je het leuk vindt om wisselende inkomsten te hebben, kan je je lol op als ondernemer.

 1. Ondernemen = leren

Je leert veel en je leert snel schakelen. Wat wil ik? Waar ga ik heen? En hoe krijg ik dit voor elkaar in deze bedrijfscultuur? Of hoe krijg ik meer klanten voor mijn diensten? Je maakt fouten, je hebt tig leermomenten. Als ondernemer raak je nooit uitgeleerd.

Heb je plannen om voor jezelf te beginnen?

Ben je je aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Wil je tips & tricks en goed van start? Meld je aan voor een training Voor jezelf beginnen.

Of wil je liever apart sparren met mij of deelnemen achter je laptop aan een webinar? Mail dan naar info@vrijheidsvinder.nl en blijf op de hoogte van het aanbod.

Deel dit artikel

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

9 voordelen van ondernemen – wat is er nou zo leuk aan?

Op de Dag van de Ondernemer vieren we het ondernemerschap. Ik sta vandaag stil bij de voordelen van ondernemer zijn. Want wat is er nou zo leuk aan ondernemen? Ik noem 9 voordelen van ondernemen.

 1. Ondernemen = vieren

Ik houd wel van een feestje! Om deze dag te vieren, om een nieuwe opdracht te vieren, om een opgelost probleem te vieren. Elk jaar vier ik mijn KvK-inschrijving, vier ik het einde van een opdracht, vier ik leermomenten. Je bent je als ondernemer bewust van je successen, van je dalen én van je pieken. Als je van een feestje houdt, kun je als ondernemer genoeg vieren.

 1. Zelfsturing

Je regelt alles zelf. Van je pensioen, AOV, doorbetaling bij ziekte, salaris en administratie, opdrachten, urenverantwoording, invulling van opdrachten, het bedenken van nieuwe ideeën. Natuurlijk ben je nooit alleen en opereer je nooit helemaal alleen (je opdrachtgever en klanten vragen je niet voor niets om hulp). Maar dat je alles zelf regelt en opdrachten binnenhaalt, geeft een kick. En het geeft mij het gevoel dat ik zelf stuur en regie heb over mijn eigen loopbaan en leven.

 1. Vrijheid van tijd

Je deelt je eigen tijd in. In die zin heb je vrijheid van tijd. Je bepaalt zelf wanneer je werkt en wanneer niet. Ben je een middag niet lekker of heb je zin om uit te waaien op het strand? Dat kan. Dan werk je op een ander moment. Als ondernemer kun je goed je eigen tijd indelen. Je hoeft niet per se van 9 tot 5 te werken, of naar die vergadering omdat dat nou eenmaal moet.

 1. Afwisseling

Je hebt als ondernemer verschillende opdrachtgevers en eigen diensten. Dit zorgt voor afwisseling, nieuwe materie, verschillende werkgevers en nieuwe mensen. Heel erg leuk als je van veel afwisseling houdt.

 1. Waardering

Als je verschillende interim-opdrachten doet, ben je vaak hard nodig. Als het goed gaat, krijg je bij een opdracht te horen hoe blij de opdrachtgever met je is. Je krijgt best veel complimenten, en je voelt je gewaardeerd. Wie wil dat nou niet?

 1. Ondernemen = avontuurlijk

Je weet nog niet wat je over een paar maanden doet. Ga je nieuwe initiatieven bedenken, een klus erbij doen, een management-interim-opdracht zoeken? Waar heb je op dat moment zin in? Waar ben je nieuwsgierig naar? Als je van avontuur houdt, nieuwsgierig bent en blij wordt van het idee dat je nog niet weet wat je over een half jaar doet, dan is ondernemen superleuk.

 1. Eigen baas

Je hebt geen baas boven je. Geen leidinggevende die vindt dat je daar meer aandacht aan moet besteden of micromanagementcontrole op je uitoefent. Jij bent degene die vindt dat je ergens meer, geen of minder aandacht aan moet besteden. Want je bent je eigen baas en je hebt je eigen verantwoordelijkheid.

 1. Inkomsten

Je hebt verschillende inkomsten per maand en ook weer niet. Ik betaal mezelf iedere maand een vast loon uit, ongeacht wat ik die maand verdien. Maar je inkomsten zijn vaak niet één maand hetzelfde. En je hebt genoeg inkomsten nodig, een goede buffer voor mindere tijden. Als je het leuk vindt om wisselende inkomsten te hebben, kan je je lol op als ondernemer.

 1. Ondernemen = leren

Je leert veel en je leert snel schakelen. Wat wil ik? Waar ga ik heen? En hoe krijg ik dit voor elkaar in deze bedrijfscultuur? Of hoe krijg ik meer klanten voor mijn diensten? Je maakt fouten, je hebt tig leermomenten. Als ondernemer raak je nooit uitgeleerd.

Heb je plannen om voor jezelf te beginnen?

Ben je je aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Wil je tips & tricks en goed van start? Meld je aan voor een training Voor jezelf beginnen.

Of wil je liever apart sparren met mij of deelnemen achter je laptop aan een webinar? Mail dan naar info@vrijheidsvinder.nl en blijf op de hoogte van het aanbod.

Deel dit artikel

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.