De leuke-dingen-lijst: weer lekker in je vel

Als je lekker in je vel zit, kan je vaak zo 1001 leuke dingen bedenken om te doen. Zit je minder goed in je vel, dan wordt het verzinnen van leuke dingen al meer een opgave. Dan kom je er vaak niet meer op omdat je hoofd al vol zit. De leuke-dingen-lijst is in zulke tijden een uitkomst.

Tegen het eind van de eerste lockdown kwam ik mezelf tegen. Vooral de combinatie werken en aandacht geven aan mijn kind brak me op. Mijn oplossingen? Ik ging minder uur werken, ik pakte tijd voor mezelf in de vroege ochtenden en ik boekte een privésauna om meteen bij te kunnen tanken. En door het opschrijven van de leuke-dingen-lijst was ik er snel weer bovenop.

21 december 2021 – Met de huidige lockdown heb ik (weer) behoefte aan een lijst. Wat kunnen Remi en ik doen in de 3 weken dat we iets geïsoleerder beleven? In deze tijden geeft een lijst me een soort van houvast.

1 Basisdingen

Wat staat er op zo’n leuke-dingen-lijst? Allereerst kun je er basisdingen opzetten. Dingen die voor ieder mens belangrijk zijn, ook in goede tijden. Waarom? Omdat die basisdingen op moeilijke momenten als eerste ondersneeuwen. En zeg nou zelf, slapen en tijd voor jezelf zijn toch leuke dingen?

 • Goed slapen.
 • Gezond eten.
 • Lekker douchen.
 • Bewegen.
 • Vrienden en familie spreken.
 • Werken en geld verdienen.
 • Zelfcompassie: lief zijn voor jezelf.
 • Tijd voor jezelf.
 • Lachen.

2 Specifieke dingen op de leuke-dingen-lijst

Naast de basisdingen schrijf je specifieke dingen op waar je altijd blij van wordt. Iedereen heeft van die dingen. Voor de een is dat hardlopen, voor de ander televisiekijken of muziek luisteren of juist stilte. De een laadt op van puzzelen, de ander geniet van een breiwerk, weer een ander van het huis schoonmaken of in de tuin werken. Waar word jij altijd blij van?

Hieronder staan 13 dingen waar ik altijd heel blij van word.

 • Massage.
 • Sauna.
 • Strand.
 • Buiten zijn en bijvoorbeeld naar speeltuinen.
 • Lekkere soorten thee in huis.
 • Wierook.
 • Alleen zijn.
 • Gezichtsmaskers.
 • Bloemen.
 • Kaarsen.
 • Postkaarten versturen.
 • Badderen.
 • Dansen.

3 Wensen 

Ook zet je je wensen op de leuke-dingen-lijst. Je hoeft ze niet allemaal meteen uit te voeren. Je wordt al blij als je leuke dingen ziet staan, je kan ernaar uitkijken. Reizen met het vliegtuig gaat ‘m dit jaar niet worden. Maar ik vind het wel fijn om die wens te zien staan op mijn lijst.

Zo kijk ik er straks weer naar uit om:

 • Te zwemmen met mijn zoon.
 • Naar een pretpark of dierentuin te gaan.
 • Te reizen met het vliegtuig.
 • Een pedicure te laten doen en mijn nagels te laten kleuren.
 • Bikramyoga weer op te pakken.

gekleurde-teennagels-zomer-rood

Eén keer per jaar ga ik naar de pedicure. Dan krijgen mijn teennagels ook een rode of roze kleur.

4 Gedane dingen op de leuke-dingen-lijst

Wat je ook kan doen, en dat is de laatste op de leuke-dingen-lijst: leuke dingen opschrijven die je al hebt gedaan. Dus kijken naar wat je al hebt.

Bij mij stond daar bijvoorbeeld op:

 • Een succesvol eerste jaar als ondernemer achter de rug.
 • Erfpacht in gang gezet en afgerond (niet per se leuk maar wel leuk als het geregeld is).
 • Leuke wc-bril gekocht.
 • Mijn zoon helemaal blij gemaakt met laarzen met lichtjes (en die waren helemaal niet duur).
 • Mijn zoon zit sinds kort op een sport. Hij kan lekker zijn energie kwijt en ik kan dat uurtje wandelen of boodschappen doen.
 • Huisje op strand gehuurd.

Nu ik weer lekker in mijn vel zit, kijk ik minder vaak op de leuke-dingen-lijst. Gek hoe dat werkt. Maar ik weet wel: mocht ik vastlopen, dan kijk ik op die lijst.

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

4 Comments

 1. Tom 22 december 2021 at 09:49 - Reply

  Goed dat je dit doet, Annemarie! ✨

  • Annemarie van Lankveld 19 februari 2022 at 14:50 - Reply

   ?

 2. Linda schrijft 't op 19 februari 2022 at 10:55 - Reply

  Een goed overzicht voor jezelf waar je makkelijk op terug kan kijken. De sauna staat ook op mijn lijst hoog erbij. Even een moment, lees dagje niks doen.

  • Annemarie van Lankveld 19 februari 2022 at 14:49 - Reply

   Ja, hier wordt het ook weer tijd voor de sauna!

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

De leuke-dingen-lijst: weer lekker in je vel

Als je lekker in je vel zit, kan je vaak zo 1001 leuke dingen bedenken om te doen. Zit je minder goed in je vel, dan wordt het verzinnen van leuke dingen al meer een opgave. Dan kom je er vaak niet meer op omdat je hoofd al vol zit. De leuke-dingen-lijst is in zulke tijden een uitkomst.

Tegen het eind van de eerste lockdown kwam ik mezelf tegen. Vooral de combinatie werken en aandacht geven aan mijn kind brak me op. Mijn oplossingen? Ik ging minder uur werken, ik pakte tijd voor mezelf in de vroege ochtenden en ik boekte een privésauna om meteen bij te kunnen tanken. En door het opschrijven van de leuke-dingen-lijst was ik er snel weer bovenop.

21 december 2021 – Met de huidige lockdown heb ik (weer) behoefte aan een lijst. Wat kunnen Remi en ik doen in de 3 weken dat we iets geïsoleerder beleven? In deze tijden geeft een lijst me een soort van houvast.

1 Basisdingen

Wat staat er op zo’n leuke-dingen-lijst? Allereerst kun je er basisdingen opzetten. Dingen die voor ieder mens belangrijk zijn, ook in goede tijden. Waarom? Omdat die basisdingen op moeilijke momenten als eerste ondersneeuwen. En zeg nou zelf, slapen en tijd voor jezelf zijn toch leuke dingen?

 • Goed slapen.
 • Gezond eten.
 • Lekker douchen.
 • Bewegen.
 • Vrienden en familie spreken.
 • Werken en geld verdienen.
 • Zelfcompassie: lief zijn voor jezelf.
 • Tijd voor jezelf.
 • Lachen.

2 Specifieke dingen op de leuke-dingen-lijst

Naast de basisdingen schrijf je specifieke dingen op waar je altijd blij van wordt. Iedereen heeft van die dingen. Voor de een is dat hardlopen, voor de ander televisiekijken of muziek luisteren of juist stilte. De een laadt op van puzzelen, de ander geniet van een breiwerk, weer een ander van het huis schoonmaken of in de tuin werken. Waar word jij altijd blij van?

Hieronder staan 13 dingen waar ik altijd heel blij van word.

 • Massage.
 • Sauna.
 • Strand.
 • Buiten zijn en bijvoorbeeld naar speeltuinen.
 • Lekkere soorten thee in huis.
 • Wierook.
 • Alleen zijn.
 • Gezichtsmaskers.
 • Bloemen.
 • Kaarsen.
 • Postkaarten versturen.
 • Badderen.
 • Dansen.

3 Wensen 

Ook zet je je wensen op de leuke-dingen-lijst. Je hoeft ze niet allemaal meteen uit te voeren. Je wordt al blij als je leuke dingen ziet staan, je kan ernaar uitkijken. Reizen met het vliegtuig gaat ‘m dit jaar niet worden. Maar ik vind het wel fijn om die wens te zien staan op mijn lijst.

Zo kijk ik er straks weer naar uit om:

 • Te zwemmen met mijn zoon.
 • Naar een pretpark of dierentuin te gaan.
 • Te reizen met het vliegtuig.
 • Een pedicure te laten doen en mijn nagels te laten kleuren.
 • Bikramyoga weer op te pakken.

gekleurde-teennagels-zomer-rood

Eén keer per jaar ga ik naar de pedicure. Dan krijgen mijn teennagels ook een rode of roze kleur.

4 Gedane dingen op de leuke-dingen-lijst

Wat je ook kan doen, en dat is de laatste op de leuke-dingen-lijst: leuke dingen opschrijven die je al hebt gedaan. Dus kijken naar wat je al hebt.

Bij mij stond daar bijvoorbeeld op:

 • Een succesvol eerste jaar als ondernemer achter de rug.
 • Erfpacht in gang gezet en afgerond (niet per se leuk maar wel leuk als het geregeld is).
 • Leuke wc-bril gekocht.
 • Mijn zoon helemaal blij gemaakt met laarzen met lichtjes (en die waren helemaal niet duur).
 • Mijn zoon zit sinds kort op een sport. Hij kan lekker zijn energie kwijt en ik kan dat uurtje wandelen of boodschappen doen.
 • Huisje op strand gehuurd.

Nu ik weer lekker in mijn vel zit, kijk ik minder vaak op de leuke-dingen-lijst. Gek hoe dat werkt. Maar ik weet wel: mocht ik vastlopen, dan kijk ik op die lijst.

Workshop_voor_jezelf_beginnen

Van droom naar werkelijkheid
Ben je je ook aan het oriënteren op zelfstandig ondernemerschap, zzp, freelancen en interim-opdrachten? Durf je net niet die laatste stap te zetten?

Meld je aan voor de workshop Voor jezelf beginnen in Amsterdam-Zuidoost. Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Deel dit artikel

4 Comments

 1. Tom 22 december 2021 at 09:49 - Reply

  Goed dat je dit doet, Annemarie! ✨

  • Annemarie van Lankveld 19 februari 2022 at 14:50 - Reply

   ?

 2. Linda schrijft 't op 19 februari 2022 at 10:55 - Reply

  Een goed overzicht voor jezelf waar je makkelijk op terug kan kijken. De sauna staat ook op mijn lijst hoog erbij. Even een moment, lees dagje niks doen.

  • Annemarie van Lankveld 19 februari 2022 at 14:49 - Reply

   Ja, hier wordt het ook weer tijd voor de sauna!

Leave A Comment


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.